
Economia experimentală, Tehnici, Metode, Rezultate, Perspectivă
Economia experimentală, Tehnici, Metode, Rezultate, Perspectivă
Vineri 28 octombrie 2022, ora 1100
Sesiunea se desfăşoară în format de prezenţă fizică şi online pe platforma zoom.
Locuri de desfăşurare:
Pentru prezenţa fizică:
Sala 0302- Rotondă, Clădirea Ion Angelescu- Academia de Studii Economice din Bucureşti
Pentru prezenţa online:
Join Zoom Meeting
https://ase.zoom.us/j/
Meeting ID: 835 8798 9819
Passcode: 164401
Moderatori: Radu Vrânceanu Profesor de economie la ESSEC Business School, Paris; Dragoş Huru Profesor de economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti
Propunere tematică a sesiunii de prezentare şi discuţii:
În mod tradițional, studiul economiei și politicii economice se bazează pe abstractizare și pe anticiparea tiparelor de comportament, rațional, pentru a înțelege modul în care oamenii se comportă și cum reacționează piețele pe baza cunoștințelor științifice validate și recunoscute. Cu toate acestea, teoriile economice și previziunile sunt adesea dificil de testat în medii economice reale cu un nivel adecvat de relevanță științifică și diferențele specifice endogene sunt în mare măsură ignorate. În perioada curentă, trecem printr-o stare a economiei cu evoluții neașteptate și fără experiență anterioară relevantă.
Testând validitatea și aplicabilitatea teoriilor economice într-un mediu de laborator controlat prin dezvoltarea scenariilor și reproducerea stimulentele economice în economia reală reprezintă o modalitate de a anticipa comportamentele foarte bine adaptată ca strategie științifică de găsire a răspunsurilor la politicile şi strategiile economice la nivel micro sau macroeconomic.
Scopul acestei sesiuni de informare este de a reuni pe toți cei interesați să evidențieze specificul preferințele indivizilor de a formula politici, strategii cu originalitate regională atât la la nivel de companie cât și în domeniul politicilor publice. Dorim să construim o mini-pistă dedicată unde putem evidenția consolidarea economică a informațiilor care ar conduce la decizii adesea suboptimale și pot explica modul în care tendințele umane în economiile actuale conduc la un comportament economic general prin generarea de informaţii empirice replicabile şi verificabil.